Gorunescu.ro

Think. Feel. Give.

Traseul Transregio 71 în Județul Ialomița

By on 11/12/2023

Încep să apară primele informații despre viitorul traseu al TransRegio TR71, deocamdată la nivelul județului Ialomița.

Citez din Independent Online:

”Drumul Expres TransRegio va ocoli municipiul Slobozia și localitatea Cosâmbești

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară, din care fac parte Consiliile Județene Galați, Brăila, Ialomița și Călărași, a stabilit varianta finală a Drumului Expres TransRegio care va face legătura dintre municipiile Galați, Brăila, Slobozia și zona Călărași-Chiciu. În Ialomița, șoseaua va traversa zona de Est a județului, ocolind Slobozia și localitatea Cosâmbești.

Tot mai aproape de realizare
Pe parcursul anului 2022, Consiliile Județene Galați, Brăila, Ialomița și Călărași s-au asociat în cadrul unei Asociații de Dezvoltare Intercomunitară cu scopul de a realiza un drum expres care să lege aceste unități administrativ teritoriale. Așa a luat naștere proiectul Drumului Expres «TransRegio», o șosea de mare viteză de 142 de kilometri. La începutul anului 2023, în luna ianuarie, a fost semnat contractul privind realizarea studiului de fe­zabilitate pentru acest proiect de investiții. Licitația a fost câștigată de Asocierea East Water Drillings SRL & Primacons Group SRL, valoarea contractului fiind de 17 mi­lioane de lei (fără TVA). După mai multe discuții cu privire la traseul pe care îl va urma Drumul Expres «TransRegio», oficialii celor patru Consilii Județene au făcut publică varianta finală a șoselei. În ceea ce privește județul Ialomița, oficialii Consiliu­lui Județean Ialomița au precizat faptul că drumul expres va tra­versa județul prin zona de Est, ocolind municipiul Slobozia și localitatea Cosâm­bești. Potrivit imaginii alăturate, în zona județului Ialomița, Drumul Expres «TransRegio» va avea 3 sensuri giratorii, un pod peste o zonă inundabilă, în apro­pierea Cartierului Slobozia Nouă, un pasaj peste linia de cale ferată și DN2A, un pod peste râul Ialomița, dar și un viaduct, în apropierea localității Cosâmbești. Primul sens giratoriu va fi amplasat la intrare în Cartierul Slobozia Nouă și va face legătură cu Centura de Vest a Sloboziei și, mai departe, cu DN2C Slobozia-Buzău. Al doilea sens giratoriu va face legătura cu DJ201 Slobozia-Mărculești-Sudiți-Săveni-Țăndărei, iar cel de-al treilea sens giratoriu va asigura legătura spre punctul final al drumului expres, Călărași-Chiciu. În forma inițială, drumul ar fi trebuit să respecte actualul traseu al DN21 Brăila-Slobozia-Călărași, însă s-a luat decizia de a scoate traficul greu din Slobozia și de a fluidiza circulația în zona podului rutier peste râul Ialomița din Cartierul Bora al Sloboziei. Valoarea totală a investiției depășește 500 milioane de euro.”

Atașez niște capturi ceva mai detaliate, dacă am înțeles eu bine din articolul de mai sus se va executa varianta 1, cea cu albastru, a traseului:

*traseul pe teritoriul județului Ialomița

*ocolire Iazu, parcare nouă de scurtă durată la sud de Iazu
*ocolire Slobozia Nouă, apoi pasaj suprateran peste CF și DN2A, urmat de o intersecție de legătură la DN (bretelele galbene)
*ocolire Cosâmbești, giratoriu cu DN21 la sud de Amonil
*parcare la nord de Drajna

Așteptăm cu interes anunțurile oficiale și întregul traseu.

Va urma.

Facebook Comments
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes