Luni 30 Octombrie 2017. Un tren deraiază în Gara de Nord, după ce a parcurs abia 50 de metri. Detalii aici.
”Situația este atât de rea încât în cea mai mare gară a țării, pe jumătate din linii (7-14), se poate circula doar la pas (cu maximum 10 km/h). Situația nu este cu mult mai bună pe celelalte linii – pe liniile 1-4 se poate circula cu 15 km/h, iar pe liniile 5 și 6 cu 30 km/h. De ce? Macazuri sunt expirate, cârpite și ținute în uz la limita siguranței, liniile extrem de uzate și vizibil degradate trebuiau înlocuite de zeci de ani, catenara este expirată… Practic tot pachetul de linii și macazuri arată mai rău decât pe vremea celui de-al Doilea Război Mondial. ” citesc pe pagina de Facebook a Asociatiei Pro Infrastructura.
sursa foto
Miercuri 1 Noiembrie 2017. O pană majoră de curent afectează mai multe cartiere din București. Întuneric la metrou, haos în trafic fără semafoare, etc. Totul de la un întrerupător care trebuia schimbat din 2013, dar banii pe retehnologizare s-au dus în buzunarele largi ale statului.
„Din păcate, ce s-a întâmplat ieri nu este un element singular. Numai în ultima săptămână, 23-29 octombrie, au fost raportate 44 de evenimente la nivel național. Toate astea pleacă de la o proastă politică pe care cei care au păstorit această instituție au făcut parte dintr-o anumită structură politică, care i-a impus acolo și prin care s-a încercat să se distrugă cumva această societate de stat, care e de interes național, și transferarea mententanței către societăți private” citim într-un articol-dezvăluire despre dedesubturile unui domeniu care ține de siguranța națională, aici.
Luni 30 Octombrie 2017. Un miner moare și alți 3 sunt răniți într-o mină din Uricani, aflată în proces de dezafectare. Urmează un comentariu cel puțin halucinant, pentru oricine cu minim de cultură generală: Toma Petcu, ministrul Energiei: ″Specialiştii din companie, că poate datorită presiunii atmosferice mai ridicate din ultima perioada să se creeze aceste acumulări de gaze. Pe de altă parte, ne interesează sursă aprinderii, totul era pneumatic, nu era energie electrică.” Detalii aici.
1 August 2017. ”Astăzi, pe 1 august 2017, a avut loc un eveniment absurd. Un sobor de oficialități, inclusiv Ministrul Transporturilor și șeful CNAIR, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (ce face șeful de la drumuri la căi ferate?!) au “inaugurat” o linie feroviară în stare profundă de degradare, nereparată substanțial din epoca locomotivelor cu aburi, pe care se circulă cu 30-35 km/h și pe care 21 de kilometri se parcurg ca acum o sută de ani, în 49 de minute.” Titrează aceeași Asociație Pro Infrastructura, aici.
19 Octombrie 2017. Mica Grațiere. Ies 300 și ceva de infractori, încă 4000 așteaptă să iasă în curând. Ministrul justiției este surprins de amploarea numerelor. Nu, nu era Ministrul Justiției în Romania, era în Burkina Faso. „Florin Georgescu a fost condamnat în 2008 la 10 ani de închisoare pentru că a violat o fetiță de 13 ani, la Constanța. A ieșit însă din penitenciarul Giurgiu pe 19 octombrie în ziua în care legea recursului compensatoriu a intrat în vigoare. La două zile după ce a fost pus în libertate, individul a atacat o tânără și este acuzat de viol.” Detalii aici.
Observați șablonul? Cârpim, domnilor. Cârpim glorios și cu adâncă abnegație patriotică România, prin toate găurile și pe toate părțile. Și o să ne pice șandramaua în cap la primul cutremur sau viscol mai serios.
Ce e de făcut?
Păi un moment #metoo de trezire națională a funcționarilor din eșaloanele 2-3, cum a fost de exemplu luarea de poziție a directorului de la Transelectrica:
„Actualul prim-ministru Tudose, pe vremea când era ministru al economiei (decembrie 2014-noiembrie 2015 și februarie-iunie 2017, n.red.) și am avut ocazia să lucrez cu dânsul a primit din partea mea cel puțin patru-cinci informări în care i-am explicat despre ce e vorba. La dânsul în birou, de câte ori am fost, … mi-a spus să nu-i mai trimit lui aceste informări. ”„Tot ce se întâmplă prin această lipsă de implicare a miniștrilor – vedem că ministrul economiei a ajuns prim-ministru, dar el n-a făcut nicio afacere, nici nu știe cum se conduce o firmă – ne trezim cu oameni care ne conduc dar nu știu despre ce e vorba. Singura cerință a tuturor miniștrilor a fost să lăsăm lucrurile așa cum sunt.” Sursa aici.
Stimați domni miniștri, parlamentari, politicieni, tarabostes. Dacă lași lucrurile să meargă de la sine și doar cârpești pe ici pe colo, te vei trezi cu firma aia cârpită de la minister în cap, că e dintr-un lemn putred prinsă într-un cui ruginit. Avem nevoie de planuri, strategii, coordonare între structurile statului, și mai ales să ne ținem de ele.
Stimați concetățeni. Dacă îi lăsăm pe stimabilii aleși „să lase lucrurile așa cum sunt”, eventual să mai cârpească România câte puțin când se întâmplă ceva, ne-o merităm. Nu le-am dat mandat 4 ani să facă doar populisme, le-am dat România pe mână s-o conducă spre progres. Nu au grijă de ea cum trebuie. Le lasă copiilor noștri o cârpeală la care și peticele sunt second-hand. Și nu, nu e o soluție să schimbi votul peste 3 ani, ci să presezi continuu politicul să-ți servească interesele, pentru că ei din convingere nu o vor face.
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes