Gorunescu.ro

Think. Feel. Give.

Phil Collins

By on 30/01/2021

Azi rublica Radio Joy a blogului îl omagiază, la împlinirea frumoasei vârste de 70 de ani, pe un artist cu totul deosebit, pe numele lui complet Philip David Charles Collins. Cunoscut sub numele de scenă Phil Collins, atât ca solist cât și pentru apartenența, inițial ca toboșar, apoi ca solist vocal, la egal de celebra trupă Genesis. Unde a cântat ani buni alături de nume legendare, Peter Gabriel și Mike Rutherford (Mike and the Mechanics).

Phil Collins în 1981, sursă photo Wikipedia

Un artist unic, care a marcat și influențat prin muzica lui generații întregi, despre Phil Collins s-a scris mult prea mult ca să mai încerc și eu să aduc vreo contribuție.

Eu îl sărbătoresc în stil propriu, cu o amintire și câteva piese.

În mod special mi-a rămas întipărit un moment haios, la un majorat la „5 Călărași” unde DJ era celebrul în Călărași pe atunci Titi Scorțea, care ne invita la dans anunțând într-o engleză cu accent de Dunăre titlul piesei „ănazăr dei în paradais”.

De pe coloana sonoră a filmului „Against all Odds”, cu Jef Bridges și Rachel Ward, azi începem cu Against all Odds/Take a look at me now:

Cântecele compuse sau interpretate de Phill Collins au fost și sunt folosite intens la Hollywood, piese ca „In the air Tonight” „Easy Lover” „Sussudio” sau „I cant dance” apărând în filme celebre începând cu 1973 și terminând cu reality show-uri în 2021, lista completă de 282 de soundtrack-uri aici.

Să dăm Cezarului ce este al lui, să-i urăm La mulți ani în cel mai frumos mod, bucurându-ne cu muzica lui și, de ce nu, trimițându-i un gând bun.

Happy birthday Mr. Collins!

Enjoy:

Facebook Comments
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes