Gorunescu.ro

Think. Feel. Give.

Monitorizare Pasaj Drajna 24.11.2017

By on 24/11/2017

Continuăm să monitorizăm evoluția proiectului Pasajului Drajna, care ar trebui să facă DN21, Slobozia-Călărași, să treacă pe deasupra căii ferate București-Constanța.

Pe 23 iunie scriam despre formalitățile de demarare a unui studiu de prefezabilitate, pe care oficialitățile au decis să-l facă în urma presiunii publice la care au fost supuse, din toate direcțiile, ajungându-se inclusiv la interpelări în parlament ale Ministerului Transporturilor. Articolul respectiv, cu un titlu ușor entuziast „Se face pasaj rutier la Drajna” a fost întâmpinat de cititori cu o firească doză de neîncredere, care parțial mi se pare îndreptățită, având în vedere avântul patriotic al oficialilor pe subiect.

Între timp s-au întâmplat următoarele lucruri, semn că proiectul avansează:

Pe 25 August 2017 se publică pe SEAP anunțul 410031, pentru „Elaborare studiu de prefezabilitate pentru pasaj denivelat superior pe DN21 Km 105+500” de către DRDP Constanța, valoare estimată 168.000 lei:

Anunt SEAP

Pe data de 2 Octombrie 2017, în același SEAP se publică anunțul de atribuire nr. 214281, contractul de elaborare a studiului de prefezabilitate fiind atribuit către SEARCH CORPORATION:

Anunt Atribuire SEAP Prefezabilitate

Sunt abia primii pași oficiali în direcția corectă, semn că la Ministerul Transporturilor/CNAIR s-a conștientizat nevoia acută a acestui pasaj, și, foarte important, semn că în societate a apărut o „masă critică”, suficient de voluminoasă ca să miște lucrurile acolo sus unde se iau deciziile. Vom continua să monitorizăm subiectul și să vă ținem la curent cu evoluția.
Drive safe!

LE: Acum avem și un grup pe FaceBook dedicat proiectului, vă așteptăm: Pasajul rutier DN21 Drajna – o necesitate

Facebook Comments
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes