Gorunescu.ro

Think. Feel. Give.

Lecțiile de azi pentru doamna Firea, PSD și restul partidelor

By on 02/12/2017

20171202 parapeti victoriei

foto copyright: Inquam Photos / George Calin

Au încercat o „pleașcă”. Un mititel, un vin fiert, un șorici. Au crezul că au de-a face cu electoratul PSD, relativ ușor de momit cu pomeni electorale și promisiuni deșarte. Nici măcar nu cred că ordinul a venit de la Firea, ci de sus, de la „daddy” (pamflet):

„-Faci târguri peste tot, în toate piețele mari, să nu aibă ăștia loc de desfășurare! Dacă nu se potolesc, Carmen trimiți jandarmeria peste ei pentru proteste ilegale!”

„Să apucăm să dăm legile alea repede prin parlament de Crăciun, când lumea e atentă la sarmale și e plecată în concedii.”

I mean, seriously, parapeți din beton armat la un târg de Crăciun? Hai să fim serioși! Pe cine prosteau?

Ghinionul lui Firea este că un număr mic, dar motivat, de protestatari s-au împotrivit atât de tare, încât s-au creat busculade, oamenii au fost provocați, jandarmeria a intervenit în forță, cazul s-a mediatizat și viralizat. Firea cedează la 16:20 cu un anunț prin care decide mutarea „târgului” în altă locație. Istoricul zilei e relatat cu lux de amănunte aici.

Lecțiile de azi pentru d-na Firea, și nucleul relativ mic și în contracție de lideri PSD care încă îl susțin pe primul infractor al țării sunt:

  1. Grupul infracțional organizat e în război cu noi toți, iar noi ne-am prins de asta, în ciuda zâmbetelor de pe sticlă.
  2. Paranoia aia colectivă cu „statul paralel, Soroș, multinaționalele, binomul, Kovesi, casele lui Iohannis” poate să țină ca formă de manipulare pentru o parte a electoratului. Nu și pentru cei care se informează din surse independente de imixtiunea politică.
  3. Prosteala electorală cu mici și sarmalele nu mai ține. Lumea s-a trezit din amorțire. Realizează că o pomană primită azi înseamnă un ochi închis complice mâine la potlogării: „Lasă, mă, ce dacă au câștigat și ei un contract fără licitație, uite, ne-au dat sarmale și vin fiert de Crăciun! Ce să facă, să nu fure? Că și tu dacă ajungeai acolo făceai ca ei!” Da, e o mentalitate care există din păcate, de tipul „o mână spală pe alta”.
  4. Reforma justiției făcută la comanda și de către marionetele unui infractor, pe repede-înainte, fără a ține cont de opiniile specialiștilor, și reforma fiscală făcută de un premier fără card, ambele fără nici o legătură cu programul electoral și promisiunile din campanie care le-au adus voturi, vorbesc de la sine despre diletantismul și fățărnicia celor care ne conduc.
  5. PSD-ul are nevoie de o reformă de mentalitate, de schimbarea a modului piramidal-dictatorial în care este structurat și condus, dacă vrea să aibă parte de electorat pe viitor.Iar lecțiile astea sunt valabile pentru toate partidele. Fără principii morale solide, fără democrație în interior, fără contact permanent cu nevoile și aspirațiile electoratului, nu vei mai avea succes politic decât pentru puțini ani.Vin din spate generațiile care nu pot fi manipulate și prostite cu elucubrații paranoid-colective sau pomeni. Vor viitor pentru ei și copii lor.

 

 

 

 

Facebook Comments
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes