Gorunescu.ro

Think. Feel. Give.

Eu cred că Iohannis a greșit

By on 10/07/2018

Cred că trebuia s-o lălăie elegant, definiția II, argotică, de mai jos.

lălăi, lălăiesc I. v. t. a cânta monoton, la nesfârșit o melodie, înlocuind textul acesteia cu silaba „la” II. v. r. a se mișca încet, a face un lucru fără pic de grabă. sursa: Argou (2007)

La fel cum o lălăie de 9 ani parlamentul României după referendumul din 2009, când 72,32 dintre românii prezenți la urne au votat un parlament unicameral cu maximum de 300 parlamentari.

Eu, în locul lui, mă adresam parlamentului (președintele are aceast prerogativ constituțional, de a da mesaje oficiale parlamentului) a doua zi lucrătoare după decizia curții constituționale care-l obliga s-o demită pe Koveși, chemam toate televiziunile pentru declarație, și le ziceam aleșilor următoarele:

„- În ziua când domniile voastre veți respecta  decizia curții constituționale nr. 682/27 iulie 2012, în urma referendumului din 2009 și veți vota legea care consființește dorința suverană a poporului român exprimată prin referendum, aceea de a avea un parlament unicameral format din maximum 300 parlamentari, vă promit solemn că în aceeași zi voi respecta și eu decizia curții constituționale referitoare la demiterea procurorului șef DNA. President over and out.”

Asta că tot ne batem cu pumnul în piept că „vai, președintele nu respectă constituția și trebuie suspendat”. Dar nimeni nu spune că avem un parlament basically ilegal (legally e legal) și că tot basically, toate legile emise după 2009 sunt etic și moral ilegale, deoarece sunt emise de o entitate care nu trebuia să existe în forma ei actuală.

Vă reamintesc, stimați aleși, articolul 2, litera 1, din Constituția României, atenție mare la finalul frazei, l-am bolduit să iasă în evidență:

„ARTICOLUL 2 

Suveranitatea  

(1) Suveranitatea naţională aparţine poporului român, care o exercită prin organele sale reprezentative, constituite prin alegeri libere, periodice şi corecte, precum şi prin referendum.

Singura problemă e că nu sunt în locul lui, eu sunt un umil cetățean, nu președinte.

Dar am un avantaj: articolul 30 din Constituție. Google it.

 

 

Facebook Comments
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes