Gorunescu.ro

Think. Feel. Give.

Dragnea și șobolanii

By on 14/06/2018

Atenție: Urmează imagini care vă pot afecta emoțional.

 

Imediat după fraza lui Dragnea cu „inamicii” „paraleli” „șobolani” de la mitingul PSD, tot internetul a sărit în sus.

Well, eu înțeleg că politica e cam tânără la noi și nu suntem învățați cu manipulările subliminale. Așa că facem lumină în subiect cu exemple.

Propaganda de război americană în anii 40 depersonifica inamicul japonez, italian și german, transformându-i în șobolani. Niste animale respingătoare, nu-i așa, care răspândesc ciuma și holera, care trebuie exterminați, fără remușcări:

5-02pic3

6160a4ae2fdc0d43a1e6ac0217d590b0

mp8332

Americanii nici măcar ei n-au fost originali, propaganda nazistă depersonalizând evreii, inclusiv în postere în limba rusă pentru teritoriile ocupate.

img_1054

Rat_propaganda

advert 2

După cum ne-a învățat istoria, propaganda nazistă a luat foarte multe forme, reușind să convingă oameni altminteri normali la cap să comită atrocități în masă. Manipularea regimului nazist a fost dusă la nivel de artă, folosind imagini puternice vizual, depersonificând „inamicul” evreu, transformându-l într-un animal incomod și periculos, care trebuie eradicat.

Concluzia, lesne de tras pentru un om cu minim bun simț:

Dl. Dragnea are niște consilieri foarte buni, experți în manipulare, dar care nu au inventat roata, nici apa caldă.

Să folosești tactici de manipulare în masă, împotriva propriei populații, a propriilor alegători, în mod constant, zilnic aproape, mă face însă să cred că acești consultanți și-au atins limitele. În momentul când tu nu mai poți să raliezi mase mari de oameni în jurul unor idei progresive, a unor idealuri, a unor principii, a unor proiecte de țară, și trebuie să folosești tactici de gherilă psihologică, ai o problemă de fond gravă. Iar problemele de fond grave, decontează grav, mai devreme sau mai târziu.

E an centenar și ar trebui să avem preocupări care să ne unească, nu să ne dezbine. Din păcate, din zona politicului vin numai mesaje de dezbinare. Suntem singuri, nu ne putem baza pe ei, dacă vrem să ne facem sărbătoarea. Dacă vrem să suflăm în lumânarea României de 1 Decembrie.

Trist.

 

Facebook Comments
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes