Gorunescu.ro

Think. Feel. Give.

Despre Elon, fake-news și cum o simplă verificare din două surse independente îți poate salva viața

By on 31/10/2022

Elon Musk n-a venit în România, iar publicațiile, online-ul și media au început să-și pună cenușă în cap că au dezinformat.
Au început site-urile să modifice titlurile și conținutul știrilor despre Elon cu unele care să mai spele habarnismul jurnaliștilor. Nope son, faza asta nu ține în online, unde site-urile de arhivare captează în chihlimbar toate momentele. Mergea pe vremea baronilor roșii care cumpărau grăbit tot tirajul unei fițuici locale care scria despre găinăriile pe care le făceau, apoi se făceau că plouă: „Care ziar? L-ați văzut dumneavoastră? Că eu nu?”.

Așa că degeaba publicați dezmințiri și scuze dacă nu sunt sincere, stimați jurnaliști. Sincere erau dacă lăsați titlurile neschimbate, spre „veșnică pomenire” a habarnismului și exemplu de „așa nu” pentru facultatea de jurnalism.
Apologies not accepted.

For the record:

Captură comparativă de ecran a site-ului libertatea.ro cu articolul modificat și a articolului original captat de web archive

By the way, mai bine de 100 de oameni au murit în Seul pentru că s-au călcat în picioare după un fake news cu o vedetă care ar fi trebuit să fie într-un bar, și ea nu era. Dar oamenii au dat năvală să o vadă, iar unii au plătit cu viața.
Așa că dragi internauți, verificarea unei informații îți poate salva viața, în unele circumstanțe.

PS: Mă bucur sincer că nici un paparaț/influensăr nu și-a pierdut viața în busculada de pe gardul castelului Bran în timp ce au plecat pe fentă și și-au lungit gâturile în așteptarea lui Elon.

Facebook Comments
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes