Gorunescu.ro

Think. Feel. Give.

De ce nu e nimeni arestat în dosarul Dragnea – Teldrum?

By on 15/11/2017

171113_DRAGNEA_DNA_03_INQUAM_Photos_Octav_Ganea

foto copyright: Inquam photos / Octav Ganea

Acum două zile, pe fatidicul (pentru cei acuzați) 13 Noiembrie 2017, societatea română era zguduită până în temelii de știrea că cel mai puternic om din stat, Liviu Dragnea, este acuzat de „constituire de grup infracțional organizat”, într-un nou dosar, să-i spunem „Dosarul Teldrum”, alături de alți 8 suspecți, conform comunicatului oficial DNA.

Presupusa fraudă este una uriașă, de 21 de milioane de EUR, iar investigația este pornită în mai 2016 de către OLAF, Oficiul de Luptă Anti-Fraudă al Uniunii Europene. Comunicatul oficial, în engleză, al acestei respectabile instituții este disponibil pe website-ul lor.

Desigur, dacă n-ai trăit ca Daniil Sihastrul într-o peșteră ai aflat de acest nou scandal.

Dar vreau să-ți atrag atenția asupra următoarei fraze din comunicatul DNA, care mi se pare de o importanță epică:

„Suspectul Liviu Nicolae Dragnea, președinte al Consiliului Județean Teleorman, a inițiat un grup infracțional organizat care acționează și în prezent…”

Adică, pe înțelesul nostru al tuturor, infracțiunea se presupune că se continuă și în timp ce eu scriu acest articol și tu îl citești. Și nu vorbim de un furt minor, o găinărie, un sperț. Vorbim de tunuri de zeci de milioane de euro, în formă continuată, din anul 2001, (citez, din nou: „….Grupul inițiat în anul 2001….”), pe care funcționarii OLAF îl descoperă în 2016 când deja presupusul grup infracțional „accesa” fonduri UE. Nu comentez ce au făcut instituțiile din România din 2001 până acum, în acest caz, pentru că e evident. Nimic, sau cel puțin nimic vizibil.

Întrebarea mea este pentru voi și pentru autorități:

De ce nu e nimeni arestat?

Și nu e o întrebare retorică, aștept un răspuns. Bun, înțeleg că dl. Dragnea beneficiază de imunitate, dar ceilalți 8? Sunt simpli cetățeni, funcționari sau afaceriști, foarte ușor de adus la audieri, și de reținut, ca măcar „grupul infracțional organizat care acționează și în prezent” să fie pus în imposibilitatea de a fura în continuare. Repet, dacă ai un potențial grup infracțional, coordonat de la cel mai înalt nivel, pe care îl suspectezi că „acționează și în prezent”, și care e suspect de un prejudiciu de 21 milioane EURO, tu nu iei nici o măsură, cel puțin de stopare a activității infracționale? Nu tu arestare? Control judiciar? Interzicerea părăsirii țării? Sechestru pe conturi și bunuri personale și ale tuturor firmelor implicate? Doar te limitezi să, citez din același comunicat oficial: „Suspecților li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală. ”

Adică, monșer suspect, (cu o bătaie prietenească pe umăr), vezi că ești sub vizor, au zis unii de la UE că ai furat! Curat Kekistan!

Sumarizez nedumeririle mele:

De ce nu sunt arestați ceilalți presupuși infractori? Nu au imunitate, și conform DNA, grupul acționează și în prezent. De ce nu-i opriți să mai fure?

De la ce sumă în sus trebuie să furi în țara asta ca să fii arestat în secunda 2?

Trebuie aplicate circumstanțe agravante maxime la judecată, domnului Dragnea? Ținând cont că: 1. Este presupusul organizator al grupului; 2 Deținea o poziție de putere la momentul organizării grupului – președinte de Consiliu Județean; 3. Este un infractor condamnat de Curtea Supremă din România iar la o eventuală condamnare devine recidivist și trebuie să execute și prima pedeapsă.

Voi ce părere aveți?

 

 

 

Facebook Comments
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes