Gorunescu.ro

Think. Feel. Give.

Cum arată o tentativă de lovitură de stat în 2024?

By on 25/11/2024

În 1991 se folosea forța brută, ghioaga și violența, pentru schimbarea puterii politice prin forță. Se numea mineriadă, și arăta așa:

*sursă foto Adevărul

În 2024, metodele sunt mult mai fine, insidioase și se construiesc cu atenție în ani de zile.

Se studiază sociologic, mulțimile de oameni, masele critice de oameni care se raliază unor idei.

Par examplu, se studiază masa celor care votează la referendumul Coaliției pentru Familie, celebrul CpF.

Apar, ca din întâmplare în secțiunea de „columnist” a goarnei Kremlinului – Sputnik – propuneri de oficializare a masei critice într-un partid politic – a se vedea data articolului, 8 Octombrie 2018, imediat după referendumul CpF din 6-7 Octombrie 2018.

În articol se prevedea apariția AUR, one way or another: Dacă nu va fi CpF, o vor face alții:

Decizia de a dinamita România din interior fusese luată de mult la Kremlin, acum se identificase și calul troian.

La 19 Septembrie 2019 apare AUR, în alegerile din 2020 câștigă 9% din parlament, provocând o surpriză printre observatori, politicieni, institute de sondare a opiniei publice și în întreaga societate.

Nimeni nu înțelegea cum o construcție politică fără finanțare, fără suport, reușește să capteze o parte masivă din electorat.

În 2020, în plină pandemie când toți consumam rețele sociale pe pâine, AUR îl propune premier pe Călin Georgescu. Antivaccinist, anti-occidental, anti-euro, anti-nato, are un discurs care prinde repede la mase largi de oameni. Joacă emoțional cartea fricii, suntem în faliment, suntem otrăviți energetic și alte bazaconii care cadrează perfect cu temele conspiraționiste trasate de Kremlin.

Evident că cineva acolo la Moscova l-a indexat la „Favorites”, pentru că fiecare ieșire publică a lui Călin Georgescu este amplificată de Sputnik:

Amu.

Revenim la tehnică.

Ideea calului Troian este veche. Se identifică niște vulnerabilități în societate, se identifică masele critice de nemulțumiți.

Masa de nemulțumiți de 10 ani de inactivitate a lui Iohannis. Masa de nemulțumiți că de 35 de ani „nu se schimbă nimic”. Fricile de tot felul: 5G, Covid, vaccin, Soroș, homosexualii, neomarxiștii, reziștii, CpF-ul vin homosexualii să ne adopte copii, etc. Se condimentează cu lehamitea față de clasa conducătoare care se dă socialistă în ideologie dar zboară cu avioane private plătite de grupuri de interese.

Și aici vine mutarea de geniu a arhitectului.

Se împing aceste mulțimi una către alta ca să se intersecteze.


Punctul, sau zona de intersecție este ori în jurul unui candidat la prezidențiale (Călin Georgescu), în jurul unui referendum (CpF), sau în jurul unui partid (AUR).

Observați similaritățile?

De aici e simplu, se folosesc algoritmii rețelelor sociale, extremi de complecși, cu lumini calde, animăluțe, muzică de fundal, natură, femei, etc.

Se distribuie conținutul prin zeci, sute, apoi mii de conturi. Unele conturi reale, altele ferme de boți. Este o tehnică imposibil de dovedit în practică, sau extrem de greu, pentru că fermele actuale au telefoane individuale, cu IP individual, cu conturi individuale de rețele sociale, care mimează utilizatori individuali ocolind metodele de protecție ale algoritmilor rețelelor sociale. Nu se mai dau 1000 de like-uri pe secundă, se acumulează lent reach organic, cu like-uri și distribuiri care se viralizează lent.

*sursă foto

Personal, privind câteva dintre postările domnului Georgescu (am cedat psihic la cea că nu ne trebuie mâncare că trăim din energie, că suntem ființe energetice și suntem otrăviți energetic), nu îl pot suspecta de o înțelegere intimă a algoritmilor Tik-Tok. Pentru mine este evident că nu se ridică la nivelul de IQ necesar manipulării, de unul singur, a maselor de peste 2.100.000 de votanți.

Are evident o echipă în spate, una extrem de profesionistă, și una care a reușit să zboare nedetectată sub radar. Sub radarul presei, al opiniei publice, al institutelor de sondare, al politicienilor, al societății. Atingând însă fix acele mase critice de alegători, și direcționându-i atent către un scop.

Câte astfel de organizații cunoașteți, sau credeți că sunt capabile de astfel de performanțe? Să coaguleze 22,9% din electorat în timp ce statul doarme dus?

Eu văd clar direcția est.

Și mă tem că peste două săptămâni suntem chemați să alegem între est și vest. Între viitor și trecut. Între alb și negru. Între Schengen și Ro-exit. Etc.

Apele tulburi ale politicii s-au clarificat, se vede prundișul de pe fund.

Și mă mai tem pentru ceva.

Dacă nu începem să investim în educație la modul serios acei 6% din PIB promiși, o să ne luăm cu toții case de la escroci imobiliari că așa ne-a spus cutare influencer, o să votăm cutare partid sau politician că așa am văzut pe tic-toc, sau o să ne urcăm pe un tren punându-ne viața în pericol că așa s-a dat provocare online.

Singura modalitate de a ne folosi propriul creier pentru a face alegeri este educația, care ne asigură propriile filtre, idei, principii și utilizarea rațiunii.

Disclaimer: Toate ideile de mai sus sunt doar o teorie a mea bazată pe intuiție și analiză, nu am nici un fel de dovezi de acte ilegale. Dacă există suspiciuni de infracțiuni, acestea trebuie cercetate de instituțiile statului.

Facebook Comments
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes