Gorunescu.ro

Think. Feel. Give.

Apa din Slobozia Ep. 12 – Primăria câștigă procesul cu SYA Dynamic Solution SRL

By on 24/01/2024

Vești bune azi.

Pe scurt primăria a câștigat procesul cu firma care ar fi trebuit să realizeze sistemul de filtrare cu cărbune activ și osmoză inversă – SYA Dynamic Solution SRL.

Este în curs reproiectarea iar speranțele edililor sunt ca în această vară să se poată reîncepe lucrările, care ajunseseră la 80% înainte de sistarea din 2020.

Redau în continuare comunicatul primarului Sloboziei, Dragoș Soare, disponibil aici:

💧PROCES CÂŞTIGAT PENTRU STAȚIA DE TRATARE A APEI

⚖️După doi ani şi jumătate de luptă în instanță pentru a apăra dreptul locuitorilor din Slobozia de a beneficia de apă potabilă, astăzi am reuşit să câştigăm penalitățile şi daunele interese pe care ni le datorează executantul stației de tratare a apei prin osmoză inversă.

📌Instanța ne dă dreptul astăzi la a executa penalități de 0,1% pe zi din valoarea restului de executat, ceee ce calculat la cei 3 ani de întârziere înseamnă o sumă considerabilă (valoarea exacta va fi stabilită ulterior).

Deasemenea, instanța acordă despăgubirile solicitate în valoare de 659.445,8 lei, reprezentând daunele interese solicitate, plus onorariul avocatului.

💧Am analizat încă din prima zi de mandat situația apei potabile, în continuare cea mai stringentă problemă a comunității noastre şi după câteva luni în care am încercat să ajungem la o soluție împreună cu constructorul, am decis că nu există cale de a transmite mai clar mesajul meu de zero toleranță pentru oricine încearcă să păgubească municipiul nostru decât să îi acționăm în instanță.

Stația de tratare a apei prin osmoză inversă, investiție de 7.847.405,11 lei a primariei, a ajuns cu greu şi cu nenumărate prelungiri de contract la o realizare de aproximativ 80% a investiției la începutul anului 2020, punct în care s-a blocat.

⚖️Am reuşit astăzi să obținem despăgubiri istorice pentru municipiul nostru, care altfel are un trecut foarte trist în ceea ce priveşte penalizarea constructorilor neserioşi, cum ar fi ca exemplu parcarea din Piața Revoluției, unde din cauza inacțiunii primăriei paguba este 100% a noastră sau stația de epurare, despre care chiar reporterii Digi au realizat recent un reportaj halucinant.

Estimez că în vara anului acesta, după ce terminam reproiectarea, vom putea reîncepe lucrările la stația de tratare, astfel încât sa închidem o dată pentru totdeauna subiectul apei potabile.

💧SUBIECTUL CALITĂȚII APEI ÎN SLOBOZIA NU SE INCHEIE AICI

Primăria a făcut investiții majore în sistemul de canalizare şi epurare şi am aşteptat ca managementul Urban să găsească soluții pentru a ne oferi servicii de calitate la un tarif decent.

Constat cu tristețe că, deşi SC Urban SA are responsabilitate 100% pentru prețul apei, caută să împrăştie vina în toate direcțiile posibile. Drept urmare, în scurt timp, voi clarifica toate aspectele ce țin de furnizarea şi epurarea apei şi în urma investițiilor pe care le-am făcut în sistemul de apă şi canal, voi solicita SC Urban SA recalcularea şi reducerea tarifului.

Consider comunicatul transmis de către Urban SA referitor la facturile lunii decembrie de-a dreptul penibil şi lipsit de responsabilitate. Prețul apei nu are nicio legătură cu câți oaspeți avem de sărbători şi nu accept nici eu justificarea puerilă a operatorului.”

Facebook Comments
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes