Gorunescu.ro

Think. Feel. Give.

Apa din Slobozia 3 – Schimbare filtre

By on 31/07/2016

Apa din Slobozia 3

 

După cum vă aduceți aminte cei care ați citit episodul 2, am fost printre primii care au scris despre faptul că apa din Slobozia este oficial potabilă.

Azi am revenit pe blog cu operațiunea de schimbare a filtrelor pe care le am instalate acasă, de câțiva ani, pentru o îmbunătățire suplimentară a parametrilor apei. În poza de mai sus este cartușul filtrant pentru impurități mai mari de 5 microni, după cum vedeți este complet colmatat la exterior (apa trece prin el dinspre exterior către interior), moment în care nu mai am presiune pe rețea, nu mai pornește centrala și este momentul schimbării. Deși cam toți producătorii recomandă sau garantează schimbul la 6 luni, la mine nu rezistă mai mult de trei luni.

Vă recomand sincer această soluție filtrantă, din două motive:

  1. Absoarbe în bună măsură impuritățile fizice (nămolul) care se depune în centrala termică și o poate avaria, sau în mașina de spălat rufe sau vase.
  2. Cartușul filtrant cu cărbune activ reține, după specificațiile producătorului, 80% din clorul și compușii pe bază de clor existenți în apa tratată. Chiar dacă acum, repet, oficial aceștia sunt în parametrii legali, sunt extrem de toxici pentru organismul uman, efectele lor pe termen lung sunt devastatoare iar orice reducere a concentrației lor nu poate fi decât benefică. Pe blog este în plan un articol despre trihalometani, pentru care încă mă documentez. Veți vedea atunci de ce este necesară filtrarea cu cărbune activ – inclusiv cea impusă Urban-ului prin programul de conformare.

Urmează clipul pe care l-am făcut la momentul schimbării, 15.07. 2016, adică la o săptămână după ce am primit răspunsul de la DSP că apa furnizată de S.C. URBAN la Slobozia este potabilă. Judecați cu ochii proprii adevărul, eu nu mai comentez, imaginile sunt elocvente.

*Dați mai tare sunetul dacă vreți să auziți ce am spus în clip, sunt încă noob în înregistrări video.

Disclaimer: Această serie de articole are ca scop principal binele public. Este focusată pe găsirea de soluții, nu de vinovați. Așa că nu săriți la beregată. Comentarii mai jos sau pe pagina de Facebook a blogului.

Facebook Comments
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes