Gorunescu.ro

Think. Feel. Give.

13 Februarie – Călărași ON AIR – Ziua Mondială a Radioului

By on 12/02/2023

E Duminică, e Radio Joy, și avem, în pregătirea evenimentului de mâine – Călărași ON AIR – Ziua Mondială a Radioului – un playlist cu piesele pe care-mi plăcea să le difuzez în perioada 1993-1997 la Radio Voces Campi Călărași.

Anii 90 au fost o decadă interesantă, când lumea se despărțea încet de disco-ul și rock-ul anilor 80 și încet-încet își făceau loc o multitudine de genuri muzicale noi, încurajate de sintetizatoarele tot mai prezente. Astfel, se intersectau hip-hop cu pop, electro cu house, grunge cu alternative, college, chiar și country sau jungle. Puteai în aceeași oră de program să asculți titani precum Sting sau George Michael, dar să-ți intre din London Underground (o rubrică de new-entry-uri) formații complet noi ca Oasis sau Ugly Kid Joe, care urmau apoi să devină celebre. Veneau unii după alții, fără reguli prea multe ca în ziua de azi cu heavy-rotation sau politica postului, Nas sau Dre apoi Mariah Carey sau Boyz II Men. Au fost ani frumoși, în care s-au lansat piese care au marcat istoria muzicii, titluri ca „Enjoy the Silence”, „The Power”, sau „U Cant Touch This” fiind difuzate până azi.

Au rămas în istoria muzicii titluri de albume celebre: „Violator”, „Bigger, Better, Faster, More!”, „World Power”, „Funky Divas”, „Achtung Baby”, „Diamonds and Pearls”, „Blood Sugar Sex Magic”

Pe cei care au trăit muzica decadei vă invit să răscolim împreună amintirile, iar pe cei mai tineri vă invit s-o descoperiți. Piesele sunt preferințe personale, selecția putea fi mult mai vastă, evident.

Enjoy:

Radio Voces Campi 1993-1997

Facebook Comments
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes